Στηρίζοντας την Κωνσταντοπούλου με «δημοσιογραφικές» αλχημείες

LOGO-TBJ

zoi

Στηρίζοντας την Κωνσταντοπούλου με «δημοσιογραφικές» αλχημείες

Πώς μουτζαχεντίν της φιλοσυριζαίικης «δημοσιογραφίας» («μονταζιέρας» θα την έλεγαν αν αφορούσε τη ΝΔ) απέκρυψαν διαστρεβλώνοντας τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ επιπόλαια ιστολόγια ως συνήθως αναπαρήγαγαν άκριτα τη στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου…

zoitsa vaxevanis

Advertisements

2 thoughts on “Στηρίζοντας την Κωνσταντοπούλου με «δημοσιογραφικές» αλχημείες

 1. laskaratos 25 May 2015 / 16:33

  https://www.efsyn.gr/arthro/h-zoi-konstantopoyloy-diapseydei

  21.03.2015, 16:41
  H Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει

  Συντάκτης: Χάρης Ιωάννου
  Μέσω SMS έλαβε η «Εφημερίδα των Συντακτών» τη διάψευση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για όσα έγιναν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο για άλλη μια φορά τη Χρυσή Αυγή (βλ. ρεπορτάζ: Τους τα έφερε ανάποδα η Ζωή).
  http://www.efsyn.gr/arthro/toys-ta-efere-anapoda-i-zoi
  («Για τρίτη φορά μετά τις εκλογές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε να συνεχίζει το πολιτικό και κοινοβουλευτικό φλερτ με τη Χρυσή Αυγή…»)
  ……………
  Η απάντηση του συντάκτη

  Η νέα πρόεδρος της Βουλής εμφανίζεται για άλλη μια φορά πολλαπλώς εκτεθειμένη:

  1. Προσπαθεί επίμονα, μέσω της ανορθόδοξης μεθόδου των γραπτών μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο, να διαψεύσει ένα διασταυρωμένο ρεπορτάζ («Τους τα έφερε ανάποδα η Ζωή»), αλλά μόνο της «Εφ.Συν.» και όχι δεκάδων άλλων ΜΜΕ, όλων των αποχρώσεων, που δημοσίευσαν παρεμφερείς πληροφορίες.

  2. Αρνείται να παραδεχτεί το γεγονός ότι με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού η ίδια υποχρεώθηκε να αλλάξει γνώμη μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών.

  3. Η «Εφ.Συν.» δημοσίευσε τη διάψευση της προέδρου στο φύλλο της 20.3.2015 («Τερατολογίες» στα Πολιτικά Παρασκήνια), ενώ ταυτόχρονα έχει ανοιχτή πρόσκληση για συνέντευξη εδώ και 1,5 μήνα.

  4. Προσπαθεί να παρακάμψει, μέσω των συναδέλφων του, το δημοσιογράφο που θεωρεί «ενοχλητικό», ξεχνώντας ότι αυτές είναι μεθοδεύσεις που κάνουν άλλοι σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ, αλλά στην ανεξάρτητη αυτοδιαχειριζόμενη «Εφ.Συν.», αυτό δε μπορεί να συμβεί, παρά τα εισαγγελικού τύπου SMS……………….
  ……………..

 2. laskaratos 25 May 2015 / 19:57

  http://www.efsyn.gr/arthro/vasilikoteroi-toy-vasileos

  Βασιλικότεροι του βασιλέως

  25.05.2015, 06:00
  Συντάκτης:

  Χάρης Ιωάννου
  .

  Η δημοσιογραφία, σε αντίθεση με τις δημόσιες σχέσεις, προκαλεί αντιδράσεις. Οταν με ένα άρθρο γνώμης (τίτλος: «Το κράτος είμαι εγώ») άσκησα κριτική στη σημερινή πρόεδρο της Βουλής, η απάντηση –περιέργως– δεν ήρθε από την ίδια, αλλά από δύο αρθρογράφους της εφημερίδας που κρατάτε στα χέρια σας.

  Οι συνάδελφοι, στο φύλλο της Παρασκευής (22.5.2015), κάνοντας κατάχρηση του προνομίου να έχουν μόνιμη καθημερινή στήλη στην εφημερίδα, επιτίθενται με απαράδεκτο τρόπο σε ένα συνάδελφό τους, όχι επειδή δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά επειδή εξέφρασε τη γνώμη του, κριτικάροντας ένα πρόσωπο της πολιτικής εξουσίας.

  Ο ένας με χαρακτηρίζει «νέο, ελαφρόμυαλο και ασεβή» και ο άλλος μιλά για «ακράτεια πνεύματος».

  Και οι δύο βέβαια με αποκαλούν όργανο συμφερόντων και κομμάτων, ειδικά δε του Ποταμιού, ενώ ταυτόχρονα εξυμνούν -επί λέξει- τη «Ζωάρα, τη μόνη πολιτικό που στέκεται στο πλάι των εργαζομένων».

  Θα ήταν πολύ εύκολο να απαντήσω με έναν αντίστοιχο συκοφαντικό εξυπνακισμό επί προσωπικού, αλλά δεν θα το κάνω και θα επικεντρωθώ στην ουσία της επικίνδυνης αυτής αντίληψης.

  Η λογική τους είναι απλή, ή μάλλον απλοϊκή: «Το Ποτάμι κριτικάρει την Κωνσταντοπούλου, ο Ιωάννου κάνει το ίδιο, άρα ο Ιωάννου είναι Ποτάμι».

  Με την ίδια ακριβώς λογική, επειδή οι χρυσαυγίτες, όπως και οι αγαπητοί συνάδελφοι, στηρίζουν την πρόεδρο, θα μπορούσα να τους εξισώσω με τους νοσταλγούς του μαύρου ολοκληρωτισμού.

  Ευτυχώς, όμως, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ούτε σε αυτή τη ζωή ούτε σε αυτή την εφημερίδα.

  Οι δημοσιογράφοι, εκτός από τα ρεπορτάζ, γράφουν και τη γνώμη τους.

  Είναι αδιανόητο να επιτίθεσαι σε συναδέλφους σου επειδή διαφωνείς με τη γνώμη τους και να τους βαφτίζεις πουλημένους, αργυρώνητους, προδότες, όργανα κομμάτων ή διαπλοκής ή με οποιονδήποτε άλλο χαρακτηρισμό σού έρθει στο μυαλό.

  Αυτά τα κάνει ο Κασιδιάρης, όχι η Αριστερά.

  Οι συνάδελφοι, αντί να υποστηρίξουν με επιχειρήματα σε ένα άρθρο γνώμης γιατί είναι λάθος η κριτική στη Ζ. Κωνσταντοπούλου, έγραψαν έναν λίβελο εναντίον εκείνου που, όπως λένε, «δεν δίστασε» να τα βάλει με την αγαπημένη τους εξουσία.

  Ολοι κρινόμαστε όμως, ακόμη και εκείνοι που –στα λόγια– κόπτονται για την ανεξάρτητη συνεταιριστική δημοσιογραφία και την αλληλεγγύη. «Να λες ελεύθερα τη γνώμη σου, αρκεί να μη διαφωνώ εγώ» είναι το νόημα για όσους δεν κατάλαβαν.

  Μπορώ να φανταστώ τους λόγους που κάποιος αρθρογράφος «λιβανίζει» συνεχώς μια κυβέρνηση ή συγκεκριμένα πρόσωπα, μετατρέποντας τον εαυτό του σε γραφείο Τύπου ή απλώς φερέφωνο μιας εξουσίας. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί οι «παπαγάλοι» είναι μονίμως κάποιοι άλλοι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s