Γιώργος Παπανδρέου εναντίον μειονοτικών δικαιωμάτων και δικαιωματικών ΜΚΟ

Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γιώργου Παπανδρέου, άρα εκφράζει και τις θέσεις του ΚΙΔΗΣΟ και του Προέδρου του. Μετά την εισβολή της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση που συνδιοργάνωναν στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στην ΕΣΗΕΑ  το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB), με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών» και με συμμετοχή μεταξύ άλλων της Γενικής Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Μαρίας Γιαννακάκη και του στελέχους του ΚΙΔΗΣΟ Yasar Dagli, δήλωσε στο Χρόνο της 14 Δεκεμβρίου 2016:


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ:
«Δεν θα πήγαινα ως ομιλητής στη συγκεκριμένη εκδήλωση»

Κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιώργος Πεταλωτής διευκρινίζει κατ’ αρχήν ότι ο ίδιος δεν θα συμμετείχε ως ομιλητής σε αντίστοιχη εκδήλωση κι έτσι κάνει αυτομάτως επίθεση σε δύο μέτωπα, αφού καταδικάζει και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και το DEB που ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης που εξόργισε τους Χρυσαυγίτες: «Στην συγκεκριμένη εκδήλωση δεν θα πήγαινα ως ομιλητής, ούτε και να παρακολουθήσω. Δεν είδα ποιοι συμμετείχαν είδα μόνο το τηλεοπτικό πλάνο, είδα το μειονοτικό κόμμα το DEB.

Είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση, ακόμα και στις ακραίες συζητήσεις, όχι όμως όταν όλα αυτά γίνονται για να εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Και σαφώς το λεγόμενο μειονοτικό κόμμα που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μειονότητας. Το DEB έχει αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα της μειονότητας εξυπηρετεί. Έχω και τις πολύ μεγάλες αποστάσεις μου από τον κύριο Δημητρά, δεν με ενδιαφέρουν οι επαγγελματίες υποτιθέμενοι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την άλλη το σόου, γιατί σόου ήταν, όπως το είδαμε στην τηλεόραση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα, δηλαδή, κάποιοι πριμοδοτούν κάποιους άλλους, γιατί έγινε μεγαλύτερη διαφήμιση του DEB με την εισβολή χρυσαυγιτών, και όπως είναι η Χρυσή Αυγή, δεν θα μπορούσε να επικαλείται τον πατριωτισμό όταν υπάρχουν και χαιρετιούνται με τον ναζιστικό τρόπο και όταν η ιδεολογία τους είναι η ναζιστική, που κάθε άλλο παρά για τα ανθρώπινα δικαιώματα παλεύουν.»

Ο κος Πεταλωτής, εντούτοις άνοιξε ακόμη περισσότερο τη βεντάλια της συζήτησης κάνοντας λόγο για «θρακολογία», η οποία πρέπει να σταματήσει καθώς πρόκειται για αμφισβήτηση της Θράκης που τελικά προέρχεται από Έλληνες: «Το προχθεσινό αποδείκνυε δυο πράγματα: όσοι μιλάνε για τη Θράκη τις περισσότερες φορές κοιτάζουν την πολιτική τους καριέρα. Γι’ αυτό λέω ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη θρακολογία να αμφισβητούμε οι ίδιοι την εδαφική κυριαρχία της χώρας μας και να είναι δήθεν κάποιοι πιο πατριώτες από όλους εμάς».


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s