03 & 13/02/2020: Μηνυτήρια αναφορά για προσβολή εθνικού συμβόλου Τουρκίας από Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: panayotedimitras@gmail.com ιστοσελίδα: https://greekhelsinki.wordpress.comΕισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

3 Φεβρουαρίου 2020

Μηνυτήρια αναφορά για προσβολή εθνικού συμβόλου Τουρκίας
από Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό

Κύριοι/Κυρίες

Σας αναφέρουμε καταγγελία του Υπουργείου Εξωτερικών για προσβολή του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας, που συνιστά αδίκημα του Ποινικού Κώδικα, από τον Ευρωβουλυετή Γιάννη Λαγό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο ήδη ξεκίνησε διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος του.Καταδικάζει η Αθήνα το παραλήρημα Λαγού στην Ευρωβουλή

Newsroom
Newsroom , CNN Greece
15:25 Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Καταδικάζει η Αθήνα το παραλήρημα Λαγού στην Ευρωβουλή
Πηγή: Twitter

Την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργού Εξωτερικών προκάλεσε το σκίσιμο μιας χάρτινης τουρκικής σημαίας στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό.

Η κίνηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή προκάλεσε  την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους».

Ο ευρωβουλευτής, στη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, έστρεψε τα πυρά του κατά της ΕΕ για τη πολιτική της στο προσφυγικό.

«Πάνω από το 65% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το λαθρομεταναστευτικό και επειδή εγώ είμαι 6 μήνες δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα;» διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, που έκανε λόγο για «ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων νησιωτών που καταπατώνται βάναυσα».

Αφού υπέδειξε την Τουρκία ως υπαίτιο για το πρόβλημα, έφτασε στο σημείο να σκίσει αντίγραφο της τουρκικής σημαίας, μπροστά στους έκπληκτους συναδέλφους του. «Χαϊδεύετε την Τουρκία. Τους αφήνετε να κάνουν ό,τι πραγματικά θέλουν, γεμίζουν με λαθρομετανάστες την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η τουρκική σημαία, είναι μια αιματοβαμμένη σημαία που αυτό της αξίζει είναι το σκίσιμο. Τίποτε άλλο. Έξω οι Τούρκοι» κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.logo-fb
EU speaker reprimands Greece deputy who tore up Turkey flag

January 31, 2020 at 1:49 pm

European Parliament President David Sassoli yesterday imposed disciplinary actions on independent Greek MEP Ioannis Lagos for ripping apart the Turkish ag during a parliamentary session, Anadolu news agency reported.

Deputy spokesperson of the European Parliament, Delphine Colard, told the news agency Sassoli had informed the Greek lawmaker in writing of the disciplinary action against him after the accident.


Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς
Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: panayotedimitras@gmail.com ιστοσελίδα: https://greekhelsinki.wordpress.comΕισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

13 Φεβρουαρίου 2020

Συμπλήρωμα στη μηνυτήρια αναφορά για προσβολή εθνικού συμβόλου Τουρκίας από Γιάννη Λαγό

Κύριοι/Κυρίες

Σε συνέχεια της μηνυτήριας αναφοράς για προσβολή εθνικού συμβόλου Τουρκίας από τον Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό που οδήγησε στο σχηματισμό δικογραφίας ενημερώνουμε για τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κυρώσεις στον Λαγό για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας στο ευρωκοινοβούλιο

12.2.2020

Κυρώσεις επιβλήθηκαν στον ευρωβουλευτή και πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό, για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Ντέιβιντ Σασόλι, ανακοίνωσε χθες τις ποινές για την χρήση προσβλητικών χαρακτηριστικών και την καταστροφή εθνικού συμβόλου από τον Έλληνα ευρωβουλευτή. Στον Λαγό επιβλήθηκε στέρηση της βουλευτικής του αποζημίωσης για επτά ημέρες και απαγόρευση συμμετοχής στις εργασίες του ευρωκοινοβουλίου για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Συνολικά, η οικονομική ποινή ανέρχεται στα 2.261 ευρώ. «Ο κ. Λαγός στις 29 Ιανουαρίου θορύβησε την Ολομέλεια, χρησιμοποιώντας λόγο που δε συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβάλλοντας συγκεκριμένο λεξιλόγιο», τόνισε, διευκρινίζοντας πως ο Γιάννης Λαγός διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα, αν διαφωνεί με την ποινή που του επιβλήθηκε.

Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς
Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s